У Всесвітній день авіації і космонавтики Президент України Віктор Янукович провів зустріч з головою Державного космічного агентства України Юрієм Алексєєвим та президентом Аерокосмічного товариства України Віталієм Жолобовим, повідомляє прес-служба Глави держави.

Вітаючи їх із професійним святом, Президент зазначив, що Україна - одна із небагатьох країн світу, яка має власну космічну промисловість і може самостійно виконувати всі стадії створення ракети - від її проектування до виготовлення та супроводу у польоті. «Україна - це космічна держава», - сказав він.

Наша держава зробила вагомий внесок у розвиток космонавтики і зараз продовжує співробітництво з багатьма країнами світу, сказав Президент. Він зазначив, що ця робота вимагає багато уваги, і, незважаючи на низку питань, проекти втілюються у життя. «Та робота, яку ми проводимо спільно з Росією, Казахстаном за низкою програм, вони вимагають досить багато уваги», - зазначив Янукович.

Президент також підкреслив важливість участі України у будівництві космодрому «Алкантара» у Бразилії, у рамках якого наша держава здійснює розробку і виготовлення наземного технологічного устаткування, необхідного для виконання повного комплексу робіт з ракетою-носієм на пусковому центрі у процесі підготовки до запуску ракети «Циклон-4 ». «У нас там теж все рухається вперед. Можливо, не завжди так швидко, як хотілося б, але ми рухаємося вперед», - сказав Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв заявив, що запуск української ракети-носія «Циклон-4» з пускового центру «Алкантара» у Бразилії може відбутися вже у листопаді-грудні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

339