Прем'єр-міністр Естонської Республіки Андрус Ансіп хоче бачити співробітництво між Україною та Європейським Союзом більш тісним. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

«Ми хочемо, щоб кооперація між Україною та ЄС була більш тісною. Нам треба поглиблювати співпрацю. Для мене ясно, що майбутнє ЄС буде у тісній кооперації з Україною», - зазначив він.

За його словами, естонські інвестори зацікавлені у розвитку української економіки. «Тепер передбачуваності стало більше, і бажання інвестувати в Україну у наших підприємців зросло. Україна є шостою державою за інвестуванням. Це досить значне місце для Естонії. Для України це не такі значущі інвестиції, але для нас це важливо», - підкреслив Ансіп.

Крім того, прем'єр-міністр Естонії заявив, що після відвідування країни прем'єр-міністром України між двома державами зріс рівень товарообігу. «Тепер товарообіг зростає досить швидко. Розвиваються політичні та культурні відносини. В Естонії живе досить велика діаспора українців, і вони активно ведуть культурну діяльність. Хорошу роботу в Естонії робить і український посол», - підсумував Ансіп.

Нагадаємо, раніше Ансіп висловив упевненість, що Угода про асоціацію між Україною і ЄС буде підписана на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293