Набуття чинності нової редакції Правил дорожнього руху позитивно вплине на безпеку на дорогах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник.

Він нагадав, що з 15 квітня набирають чинності зміни Правил дорожнього руху, які відповідають вимогам міжнародного законодавства, зокрема Міжнародної конвенції дорожнього руху.

«Правилами передбачений пріоритет дорожніх знаків над дорожньою розміткою, і ми сподіваємося, що це позитивно вплине на безпеку на дорогах», - заявив він.

Крім того, за словами Будника, з понеділка всі водії будуть зобов'язані використовувати ближнє світло або денні ходові вогні поза населеними пунктами у світлий час доби в осінньо-зимовий період, з 1 жовтня до 1 травня. У той же час він зазначив, що штрафувати за невключене ближнє світло водіїв не будуть, оскільки для цього парламент повинен внести зміни до Адміністративного кодексу правопорушень, але у разі ДТП це буде обтяжуючою обставиною.

«Крім того, визначені чіткі вимоги до проїзду повз транспортні засоби, які здійснюють перевезення дітей. Для висадки пасажирів транспортні засоби, що перевозять дітей, повинні зупинятися з увімкненою аварійною сигналізацією або маячком оранжевого кольору, а водії, які наближаються до місця стоянки такого транспортного засобу, повинні знизити швидкість або навіть зупинитися», - сказав він.

Крім того, Будник повідомив, що тепер норма про видимість знака не менше 100 м і його розміщення над проїзною частиною не вище ніж на 6 м прописана у ПДД.

За його словами, зміни правил також передбачають введення 11 нових дорожніх знаків і 5 табличок до них. «Важливим, на нашу думку, є такий знак, який інформує про зміни в організації дорожнього руху. Це таблиця, на якій написано «Увага, попереду встановлено нові дорожні знаки». Це допоможе, оскільки багато водіїв, які часто їздять по одному і тому ж маршруту, не помічають змін», - підкреслив він.

Будник також повідомив, що на сьогоднішній день вже 8 видавництв отримали офіційний дозвіл на публікацію ПДР, і вже сьогодні на сайті ДАІ будуть розміщені ілюстрації титульних сторінок, для того, щоб водії змогли зорієнтуватися і купити змінені правила, а не перевидані старі.

Як повідомляв ForUm, 11 лютого Кабінет Міністрів затвердив нову редакцію Правил дорожнього руху. Даний документ передбачає низку нововведень, які почнуть діяти з 15 квітня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416