Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) сьогодні оновив рейтинг коефіцієнтів країн у сезоні 2012/13 з урахуванням виступів клубів у єврокубкових змаганнях на поточному тижні.

Новий сезон Україна почне на 9-му місці, пропустивши вперед Росію і Нідерланди, але випереджаючи Бельгію на суму в 3,5 бала.

Як повідомляє портал УЄФА, єдиний представник Росії в єврокубках на вчорашній день, казанський «Рубін», зумів обіграти англійський «Челсі» (3:2), що дозволило росіянам за підсумками сезону набрати 9,75 бала.

Більше Росія балів не набере, оскільки «Рубін» вибув із боротьби, програвши лондонському клубу за сумою двох матчів.

Представники Нідерландів у цьому сезоні набрали 4,214 бала, але їм цього також вистачить, щоб обійти Україну за підсумками сезону, повідомляє «УНІАН».

Українські клуби, які давно завершили виступи у нинішньому єврокубковому сезоні, набрали у сумі 9,5 бала.

Найбільш вражаючий ривок зробила Туреччина, яка завдяки успіхам «Фенербахче» і «Галатасарая» набрала за сезон рекордні для себе 9,8 бала.

Лідерами рейтингу, як і раніше, є Іспанія, Англія і Німеччина, що істотно випереджають своїх конкурентів.

Підсумкова таблиця нинішнього сезону, а також повна таблиця - за підсумками останніх п'яти років - буде оприлюднена УЄФА після закінчення нинішнього єврокубкового сезону. Україна втратить багато очок через те, що за терміном давності знімуться бали, зароблені донецьким «Шахтарем» за перемогу в Кубку УЄФА в сезоні 2008/09.

За результатами таблиці, яка оновлюється після кожного ігрового дня в єврокубках, розраховується кількість місць для країни в кожному турнірі. На даний момент Україна має два місця у Лізі чемпіонів і чотири - у Лізі Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389