На Закарпатті чопські митники затримали 6 старовинних рідкісних книг, які таємно намагався вивезти з України громадянин Угорщини, повідомили у прес-службі Чопської митниці.

Так, повертаючись із Закарпаття до Будапешта на автомобілі в якості пасажира, 64-річний громадянин Угорщини у зоні митного контролю пункту пропуску «Вилок» вибрав «зелений коридор».

Однак інспектори вирішили перевірити угорця і транспортний засіб, на якому пересувався іноземець. З'ясувалося, що громадянин Угорщини «переміщує 6 старовинних книг, яким більше 200 років і які обмежені у переміщенні через митний кордон України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №436 від 21.05.12».

«У своєму поясненні чоловік вказав, що книги є його власністю, але дозвільних документів на їхнє переміщення через кордон він не має», - повідомили у прес-службі відомства.

За даними Чопської митниці, інспектори склали протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Книги іноземною мовою: «MATHESIS» (1812 р.), «MENNYISEGTAN» (1856 р.), «ALGEBRA» (1862 р.), «MENNYISEGTAN» (1867 р.) «MENNYISEGTAN» (1868 р.), «MATHESIS» (1812 р.) вилучено до рішення суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287