Посол США в Україні Джон Теффт прогнозує, що політика співпраці США з Україною кардинально не зміниться, коли на цю посаду прийде його колега Джеффрі Пайятт.

«Він (Пайятт) цілеспрямований і успішний дипломат, і при ньому, я вірю, буде проводитися та ж політика і розвиток взаємин, які ми маємо зараз. Він буде представляти президента (США Барака Обаму) і секретаря Державного департаменту США (Джона Керрі) і, я думаю, політика не зміниться», - сказав Теффт.

При цьому він підкреслив, що американська зовнішня політика залежить від президента США, і Пайатт буде слідувати їй, повідомляють «Українські новини».

Крім того, він зазначив, що робить все від нього залежне, щоб Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді, і Пайятт буде також підтримувати цей курс.

Теффт наголосив, що Пайятт приступить до своїх обов'язків влітку цього року.

Як раніше повідомляв ForUm, президент США Барак Обама оголосив про свій намір запропонувати кандидатуру Джеффрі Р. Пайятта як наступного посла США в Україні.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216