Зусилля українського уряду сьогодні спрямовані на оздоровлення економіки в умовах світової економічної кризи. Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, коментуючи перші 100 днів роботи Кабінету Міністрів України у новому складі, повідомляє прес-служба чиновника.

«Ми, як і всі країни Європи, відчули на собі економічну кризу. І зусилля уряду були спрямовані на те, щоб сформувати програму, яким чином оздоровити економіку, щоб вона пішла вперед», - сказав Бойко.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що ключовими галузями, які отримають підтримку держави, стануть ті, які несуть у собі великий технічний і науковий потенціал.

«Принципові пріоритети для нас - це галузі авіабудування, де ми традиційно сильні, космічна галузь, суднобудування, машинобудування, в основному сільськогосподарське, враховуючи потенціал аграрного сектора в країні. Є ті галузі, розвиток яких, як локомотив, тягне за собою 10-15 суміжних галузей. Так, одне робоче місце у суднобудуванні або авіабудуванні дозволяє створити 10-15 робочих місць в інших галузях», - підкреслив Бойко.

За його словами, програма активізації розвитку економіки є досить амбітною, а її реалізація у частині реального сектора дозволить значно збільшити ВВП країни, створити додатково близько 60 тис. робочих місць і, відповідно, збільшити відрахування податків.

«Програма вже реалізується, і перші пілотні проекти найближчим часом отримають фінансування через банки», - сказав Бойко.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190