До прибирання Києва планують залучити близько 109 тисяч людей. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергій Садовой після засідання Колегії КМДА.

За його словами, також відгукнулися допомогти близько 25 тисяч волонтерів і 372 столичних підприємства. У прибиранні територій буде задіяно 432 одиниці техніки.

«20 квітня у Києві буде проведена весняна толока з озеленення та поліпшення санітарного стану міста. Також з 13 по 27 квітня у місті будуть проведені суботники з благоустрою територій», - сказав Садовой.

Він зазначив, що стан благоустрою Києва після танення снігу характеризується величезною кількістю недоліків.

Зокрема, це стосується великої кількості піщано-соляної суміші, яка була висипана на дороги під час снігопадів. У цьому зв'язку заплановано здійснити санітарну очистку всіх зелених зон вздовж доріг, а також парки і сквери. Крім того, будуть ліквідовані всі несанкціоновані сміттєзвалища на території прибудинкових територій і у приватному секторі. Також буде прибране сміття з територій установ охорони здоров'я, освіти і культури та впорядковані території, прилеглі до пам'ятників і кладовищ.

Садовой повідомив, що до 1 травня повинні відновити роботу всі фонтани міста.

За словами Садового, «Київзеленбуду» доручено забезпечити всіх робітників інвентарем, а управлінню ЖКГ - забезпечити вивезення сміття на полігони.

Як повідомляв ForUm, у рамках весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста у Києві проведуть два масштабних суботники: 13 квітня - загальноміський і 20 квітня - День довкілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180