Публічне акціонерне товариство «Київенерго» закликає киян дотримуватися правил безпеки при виявленні провалів асфальту, виходу пари або витоку гарячої води на поверхню і не наближатися до них, повідомили ForUm'у в прес-службі компанії.

«Зараз в період можливих паводків вірогідність виникнення таких випадків ускладнюється у зв'язку з можливими сповзаннями ґрунту або підняттям рівня ґрунтових вод у місцях, де пролягають теплові мережі. Ці фактори не є першопричиною виникнення пошкоджень тепломереж з подальшим викидом теплоносія на поверхню. Однак вони можуть спровокувати швидке фізичне руйнування інженерних комунікацій або більш швидку зовнішню корозію металу трубопроводу», - зазначили у компанії.

У «Київенерго» підкреслили, що підняття рівня ґрунтових вод може спровокувати затоплення теплокамер, а також скупчення води у каналах, у яких прокладені інженерні комунікації. Визначити факт скупчення води у підземному каналі, поки вона не супроводжується пошкодженням тепломережі, практично неможливо. З часом ця вода завдає шкоди ізоляції трубопроводу і прискорює його корозію, провокуючи пошкодження, підмив ґрунту, провал асфальту і витік теплоносія.

«Виявивши вихід пари з-під асфальту, провал або витік гарячої води, не наближайтеся до такого місця і не допускайте наближення інших людей до приїзду аварійної бригади «Київенерго». Її необхідно викликати за телефоном контакт-центру 15-88 або 202-15-88 для дзвінків з мобільного. Пам'ятайте, що випаровування - перша ознака небезпеки», - заявили у компанії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178