У 2013 році заробітні плати працівників бюджетної сфери, а також пенсії інвалідів усіх категорій будуть рости. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у четвер, 11 квітня, під час спілкування з представниками засобів масової інформації у Миколаєві, повідомляє прес-служба Глави держави.

Янукович нагадав, що в 2012 році було прийняте рішення про підвищення рівня заробітних плат працівникам бюджетної сфери, зокрема, вчителям і лікарям. «До цієї ж категорії належать інваліди усіх рівнів», - додав він.

У 2013 році ця програма продовжує свою роботу, підкреслив Янукович. «2013 рік - не виняток. Ми не скасовували цей напрям, і в першому кварталі вже прийняте рішення і виділені всі необхідні ресурси», - зазначив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 березня на засіданні Кабінету Міністрів України Микола Азаров повідомив про підвищення з 1 січня посадових окладів працівників бюджетної сфери. У зв'язку з цим, при виплаті заробітної плати бюджетникам буде здійснюватися перерахунок за січень-березень цього року, виходячи з нових розмірів посадових окладів.

Враховуючи середній відсоток збільшення посадового окладу та відповідні показники касових видатків на оплату праці працівникам бюджетної сфери за січень-березень 2013 року, орієнтовна сума, яка буде включена до витрат з оплати праці в квітні поточного року як перерахунок заробітної плати складе близько 416,5 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

700