Україна запропонувала РФ низку спільних проектів у сфері військово-технічного співробітництва, але вже два місяці не отримує відповіді від Міноборони РФ, заявив РІА «Новости» міністр оборони України Павло Лебедєв, який перебуває на виставці озброєнь у Бразилії.

«Ми запропонували Росії провести ревізію угод щодо Чорноморського флоту. Щодо полігонів, щодо причалів і соціальних аспектів», - сказав Лебедєв.

«Ми готові вирішувати всі питання. Але таке враження, що Росії це не треба», - додав він. За словами Лебедєва, питання про терміни перебування ЧФ у Севастополі у цих пропозиціях не порушувалося.

 
 
Що стосується угоди між РФ і Україною щодо літака Ан-70, «то воно не виконується з російської сторони», сказав Лебедєв. Він додав, що «час нас розсудить».

Київ і Москва реалізують спільний проект з серійного виробництва військово-транспортного літака Ан-70. Завершення робіт за проектом очікується у травні 2013 року. Вартість одного Ан-70 оцінюється у 67 мільйонів доларів, машина повинна замінити застарілий Ан-12.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Павло Лебедєв ініціював врегулювання питання щодо виплати пенсій на території України для військових пенсіонерів РФ, які після завершення військової служби проживають у Севастополі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280