У космічній промисловості працює інтелектуальна і науково-технічна еліта країни. Про це йдеться у привітанні прем'єр-міністра Миколи Азарова з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Прем'єр нагадав, що за роки незалежності підприємствами ракетно-космічної галузі України за участю підприємств Російської Федерації, США та країн-членів Європейського Союзу створені нові космічні ракетні комплекси: «Морський старт», «Дніпро», «Наземний Старт», «Антарес». Реалізується українсько-бразильський проект створення космічного ракетного комплексу «Циклон-4».

«Нинішнє покоління українських ракетобудівників вишукує і вводить нові форми співпраці з провідними аерокосмічними корпораціями світу, що дозволяє залучати значні іноземні інвестиції. Ведеться робота щодо послідовного виконання програм інноваційного розвитку галузі, застосування космічних технологій у виробництві конкурентоспроможної продукції, створення вітчизняного фонду високих технологій, що стане стартовим майданчиком для нових звершень», - йдеться у привітанні глави уряду.

Азаров побажав працівникам ракетно-космічної галузі щастя, добра і здоров'я, успіхів на благо України.

«Від імені Уряду прийміть щиру вдячність за Вашу нелегку працю», - сказав прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188