Фрунзенський районний суд Харкова приговорив Володимира Сургая, обвинуваченого у вибуху будинку на пр.Московського, 248-г, до 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання з випробувальним терміном 3 роки, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Держзвинувачення просило для обвинуваченого покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Як зазначив прокурор Фрунзенського району Олег Гладких, при винесенні вироку враховувалися всі пом'якшувальні обставини. Зокрема, те, що Сургай повністю визнав свою вину. Крім того, у нього є неповнолітня дочка, яка сильно потерпіла під час пожежі і потребує догляду і турботи батька. Нагадаємо, вона єдина вижила з усієї родини обвинуваченого: дві дочки, онук і дружина загинули.

Сургай вважає вирок справедливим і говорить, що довіряє правосуддю. «Я повинен понести справедливе покарання. Мені дуже соромно, що я доставив стільки занепокоєння людям. Я прошу пробачення в усіх», - сказав він.

Нагадаємо, 16 грудня 2012 року в будинку по пр.Московського, 248-г, сталися вибух і пожежа, внаслідок чого загинули 4 людини - двоє дорослих і дві дитини. Пожежа в будинку почалася в результаті вибуху 50-літрового газового балона, який чоловік з морозу заніс у будинок. Найбільше від пожежі постраждали 9 квартир, решта були залиті водою під час гасіння пожежі.

Єдина вижила дочка Володимира Сургая Христина більше двох місяців перебувала в лікарні швидкої і невідкладної допомоги ім.Мещанінова. Нещодавно вона разом з батьком повернулася із санаторію, де пройшла курс реабілітації. Зараз з нею працюють психологи, після чого її чекає курс дельфінотерапії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215