Міністр у справах об'єднання Південної Кореї Лю Кіль Дже підтвердив, що уряд країни запропонував Пхеньяну почати діалог, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство Ренхап.

За його словами, у середу ввечері «дійсно було надіслане повідомлення з пропозицією розпочати переговори». Міністр зазначив, що, незважаючи на те, що ніяких конкретних рекомендацій повідомлення не містило, перш за все, діалог буде спрямований на врегулювання питання із закриттям промислової зони Кесон і обговорення останніх дій північнокорейської влади.

Як зазначив Лю Кіль Дже, ніякої офіційної реакції із Пхеньяна поки не надходило. «Наше повідомлення отримано урядом КНДР, і ми чекаємо відповіді. Якщо надійде офіційна конструктивна пропозиція, нам немає сенсу від неї відмовлятися», - заявив міністр. Він підкреслив, що це рішення було прийняте урядом в умовах стрімкого погіршення ситуації на Корейському півострові.

Ескалація конфлікту між Північною і Південною Кореєю триває з початку квітня, коли з'явилися припущення про те, що КНДР може здійснити тестовий пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан». Вважається, що дальність польоту такої ракети складає близько 3-4 тисячі кілометрів. Крім цього, висловлювалися припущення, що Пхеньян може здійснити пуск відразу декількох ракет типу «Скад» і «Нодон» із різних майданчиків на території країни у разі невдалого пуску балістичних ракет типу «Мусудан».

У четвер японське агентство Кіодо повідомило про те, що в стартове положення приведена як мінімум одна пускова установка ракет типу «Мусудан».

Південна Корея в п'ятницю повідомила, що КНДР перекинула другу балістичну ракету середньої дальності до східного узбережжя країни. Як вважають американські фахівці, пуск ракети може бути приурочений до святкування 101-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена (15 квітня).

Північна Корея запропонувала іноземцям, які проживають в Південній Кореї, розглянути можливість евакуації через загрозу виникнення воєнного конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281