Міністерство юстиції здійснить експертизу Закону України «Про вибори народних депутатів України» стосовно дотримання у ньому принципу рівноправності жінок і чоловіків. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

За його словами, закон буде підданий гендерній експертизі з урахуванням рекомендацій, що містяться в остаточній доповіді Місії зі спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ, яка була оприлюднена 3 січня 2013 року.

Лавринович зазначив, що у ході експертизи закон «Про вибори народних депутатів України» буде комплексно досліджено на відповідність міжнародно-правовим актам з прав людини стосовно дотримання принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

За словами міністра, гендерний аналіз закону планується завершити до кінця квітня.

Проведення гендерної експертизи покладено на Міністерство юстиції законодавством України, а також актами Кабінету Міністрів.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням, прийнятим 21 листопада 2012 року, схвалив Концепцію Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296