До завершення всіх судових розглядів у справі колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко розгляд питання про її помилування неможливий. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з представниками ЗМІ у Миколаєві, повідомляє прес-служба Глави держави.

Як зазначив Президент, питання помилування Тимошенко лежить у юридично-правовій площині. «Поки не завершаться судові розгляди у справах Тимошенко, питання помилування неможливе», - сказав Янукович.

Він підкреслив, що чим швидше будуть завершені два суди у справах Юлії Тимошенко, тим швидше з'явиться можливість підійти до розгляду питання про її помилування. «Мої повноваження будуть працювати після завершення цього процесу», - сказав Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 квітня 2013 року Президент України Віктор Янукович підписав указ про помилування колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії у Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

542