Голова Верховної Ради України Володимир Рибак пропонує провести одинадцяте засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації у Дніпропетровську у травні цього року. Про це він заявив під час зустрічі з головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним, повідомляє прес-служба ВР.

Рибак зазначив, що проведення цього засідання стане першим кроком у напрямі активізації міжпарламентської складової двосторонніх відносин.

Він також висловився за відновлення зустрічей робочих груп Міжпарламентської комісії, що, на його думку, дозволить виносити на засідання вже узгоджені рішення з актуальних питань двостороннього порядку денного.

Голова Верховної Ради вважає за необхідне розширити взаємодію по лінії профільних парламентських комітетів і груп дружби, а також на рівні парламентських делегацій у міжнародних парламентських об'єднаннях.

«У цьому зв'язку хотів би відзначити взаємовигідні відносини, що склалися між нашими делегатами, зокрема, у Парламентській Асамблеї Ради Європи та Парламентській Асамблеї ОБСЄ, а також у Міжпарламентській асамблеї СНД», - сказав Рибак.

У свою чергу, Наришкін також висловився за необхідність узгодження позицій «на міжнародних майданчиках». Також голова Держдуми запропонував провести спільну конференцію щодо співпраці двох парламентів у червні нинішнього року на території Російської Федерації.

Під час зустрічі також було обговорене питання взаємодії України з Митним союзом. Крім того, сторони порушили питання культурно-гуманітарного співробітництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237