На засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняте рішення надати статус надзвичайної ситуації місцевого рівня 6 зсувонебезпечним ділянкам, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, такий статус отримали схили біля озера Глінка біля пров. Філатова і бульвару Дружби Народів у Печерському районі; ділянка на вул. Академіка Кащенка, 154 (Мишоловська балка) у Голосіївському районі, де подальший розвиток зсувних процесів може викликати руйнування доріг, комунікацій, приватних будинків та інших споруд; ділянки біля садиб №№ 22, 24, 26 на вул. Адмірала Ушакова і біля будинку на вул. Квітки-Основ'яненка, 14; територія схилів Батиєвої гори (ріг вул. Локомотивна і Краснодонської); ділянка Батиєвої гори на розі вул. Проводницької і Радісної, де є загроза руйнування житлових будинків; територія біля садиби у Навчальному пров., 7, у Голосіївському районі, де є небезпека руйнування житлової забудови, дороги та інженерних мереж.

За словами в.о. першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, на всіх ділянках, яким присвоєно статус надзвичайної ситуації, будуть негайно розгорнені протизсувні заходи: спорудження підпірних стін і утримуючих споруд, пристрій дренажних систем, організація рельєфу з пристроєм стійкого профілю укосів схилів, організація поверхневого стоку і т.п. Також буде вирішене питання відселення мешканців будинків, яким може загрожувати руйнування.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів із проханням виділити додатково місту 200-300 млн гривень на протизсувні роботи.

9 квітня Управління Державної автомобільної інспекції в Києві тимчасово перекрило рух автотранспорту на ділянці вулиці Краснодонської від площі Урицького до вулиці Локомотивної Солом'янського району Києва у зв'язку з можливим зсувом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489