У цьому році Міністерство фінансів України може випустити казначейські зобов'язання у національній валюті. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході прес-конференції заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

За її словами, казначейські зобов'язання у гривні для фізичних осіб можуть бути випущені вже у другому півріччі 2013 року. Планується, що цей цінний папір буде випущений у двох серіях, як і казначейські зобов'язання у валюті. Відповідно, термін обігу гривневого інструменту інвестування від Мінфіну складе 2 і 3 роки.

Пахачук зазначила, що сьогодні обговорюється питання, якими мають бути процентні ставки по гривневих казначейських зобов'язаннях. «Питання в тому, до якого рівня прибутковості ми повинні наблизитися. Інструмент повинен бути простим, а прибутковість повинна бути фіксованою», - сказала він.

За словами представника Мінфіну, цей інструмент буде вигідний для громадян, оскільки прибутковість буде привабливою. Під новий інструмент внутрішнього інвестування Мінфін розраховує отримати 2-3 млрд грн.

Найближчим часом ця пропозиція буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259