Шістдесятирічний серб Любіша Богданович, який застрелив у вівторок 13 осіб, а потім спробував покінчити життя самогубством, помер у четвер у лікарні Белграда, повідомив столичний Центр швидкої допомоги.

Дружина вбивці, 60-річна Яворка Богданович, у яку він також стріляв, перебуває у стабільному стані і поправляється після операції, проведеної напередодні.

Як раніше повідомляв ForUm, трагедія сталася у селі Велика Іванча (60 кілометрів на південь від Белграда).

Чоловік, ветеран сербсько-хорватського військового конфлікту в 1991-1995 роках, застрелив із пістолета у своєму і сусідніх будинках 13 осіб, у тому числі дворічного хлопчика, тяжко поранив дружину, яка намагалася дзвонити у поліцію, а після приїзду правоохоронців спробував покінчити життя самогубством.

За оцінкою міністра охорони здоров'я Сербії і фахівця з психіатрії Славіци Джукич-Деянович, факт участі у воєнних діях не може бути безпосередньою підставою для його поведінки.

Передбачається, що пояснити мотиви злочину зможе його дружина, оскільки інші родичі стверджують, що напередодні трагедії не помітили у поведінці Богдановича ніяких відхилень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224