Банкіри зазначають, що вперше чують про телеграму Національного банку України, в якій регулятор нібито вимагає фінустанови пояснити причини зростання безготівкових списань грошей з депозитних рахунків фізичних осіб для оплати товарів, послуг та інших перерахувань.

«Вперше чую про таку телеграму, мені б обов'язково повідомили, якби вона прийшла. Так що ніяких листів від Нацбанку ми не отримували. Тим більше, я не бачу підстав для них, оскільки на депозитних рахунках ні в минулому, ні в цьому місяці я не бачив ніяких особливих рухів, якихось списань. Більше того, щомісяця у нас депозитний портфель тільки зростає», - говорить голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

Заступник голови правління банку «Конракт» Павло Крапівін зазначає, що в їхньому банку також не спостерігалося тенденції до списання коштів з депозитів, повідомляє «РБК-Украина».

«Не знаю, я не бачив такого листа. Може, Нацбанк окремим банкам його надіслав, але нас немає у цьому переліку. Це легко пояснити, оскільки у нас практично ніхто не списував коштів з депозитів», - повідомив він.

Заступник голови «Укрсиббанку» Костянтин Лєжнін побачив мінімальні рухи щодо списання депозитів минулого місяця.

«Серед забезпечених клієнтів у нас були випадки списання коштів, але це настільки маленький відсоток від загального портфеля, що про нього і говорити не варто. У нас не те що списання або відтоку не спостерігається, навпаки - у банку тільки з початку року депозитний портфель виріс на 15%. До речі, про лист вперше чую. Це схоже на качку», - констатує заступник голови «Укрсиббанку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182