Новий закон про зайнятість передбачає пільги для роботодавців. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Київського міського центру зайнятості Майя Шурко заявила у ході круглого столу.

За її словами, стаття 26 нового закону позначає фінансові стимули для створення нових робочих місць. «Якщо підприємство за направленням центру зайнятості приймає на новостворені місця безробітних із соціально незахищених верств і ці люди пропрацювали 12 місяців, то щомісяця отримує на них компенсацію єдиного внеску на зарплату. Наприклад, якщо ставка у людини 4000 грн, то компенсація - 1500 грн/міс., або близько 18 тис. грн на рік, що не так уже й мало. При цьому даний співробітник працює і приносить компанії прибуток», - розповіла фахівець.

Вона уточнила, що до соціально незахищених належать батьки дітей віком до 6 років, одинокі батьки дітей віком до 14 років або дітей-інвалідів, особи передпенсійного віку, випускники вузів, демобілізовані, сироти, а також особи, які вийшли з місць позбавлення волі.

Шурко зазначила, що роботодавець також отримує 50% компенсації єдиного внеску на зарплату при самостійному залученні працівника не менше ніж на 12 міс. на ставку не менше 3-х мінімальних заробітних плат.

«Ці виплати проводяться за рахунок коштів Пенсійного фонду. В цілому згідно зі статтею 14, на кожному підприємстві зі штатом більше 20 чол. повинно працювати 5% соціально незахищених осіб», - підсумувала Шурко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310