Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді вважає свою організацію єдиною реальною опозицією у Росії та збирається у майбутньому балотуватися в президенти РФ.

«Відносно мене - так. Буду висуватися. Поза всяким сумнівом! Я хочу допомогти своїй Вітчизні, і я знаю, як це зробити. А значить, це мій прямий громадянський обов'язок», - заявив Мавроді, відповідаючи на запитання, чи здатна, на його думку, опозиція висунути серйозного кандидата з сильною економічною програмою і чи розглядає він себе у цій ролі.

Мавроді, засуджений у 2007 році за шахрайство до 4,5 року позбавлення волі, вважає себе політиком, оскільки за ним «ідуть мільйони, десятки мільйонів».

«Фактично (МММ) - це єдина реальна сьогоднішня російська опозиція. Інших немає. Всі решта - фантоми... Політичні гомункулуси. Є просто люди, які дорвалися до годівниці, і є ті, кому місця там не вистачило. Ось вони і змушені дурницями всякими займатися, на мітинги з білими стрічками ходити та в опозицію грати. Щоб хоч якось прилаштуватися», - вважає Мавроді.

Зазначимо, що наступні президентські вибори у Росії пройдуть тільки в 2018 році. Однак за останній час про своє бажання стати президентом заявили націоналіст Дмитро Дьомушкін і опозиціонер Олексій Навальний, передає РІА «Новости».

Сергій Мавроді відомий як творець найбільшої у СНД фінансової піраміди МММ. Її жертвами на початку 1990-х стали мільйони вкладників, за різними оцінками - від 10 до 15 мільйонів чоловік.

Вийшовши на свободу, Мавроді пообіцяв «щось зробити» для повернення боргів вкладникам. На початку 2011 року він оголосив про запуск нового проекту - МММ-2011, проте вже через рік він призупинив виплати учасникам цієї піраміди, оголосивши про створення нового проекту - МММ-2012.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209