З сьогоднішнього дня власники державних валютних казначейських зобов'язань серії А починають отримувати перші купонні виплати за своїми цінними паперами. Їх розмір складе 23 дол на кожен цінний папір номіналом 500 дол (9,2%). Для отримання доходу держателю потрібно з'явитися в будь-яке з відділень «Ощадбанку», яке здійснює операції з валютними казначейськими зобов'язаннями. Про це в ефірі телеканалу «Рада» повідомив заступник директора департаменту роздрібного бізнесу «Ощадбанку» Олександр Нестеренко.

«Чергова купонна виплата, відповідно до наказу Міністерства фінансів, починається з другого дня після закінчення купонного періоду. Тобто купонний період закінчився 10 квітня, з 11 ми починаємо виплачувати купонний дохід за цими казначейськими облігаціями», - сказав Нестеренко, повідомляє «РБК-Украина».

Він нагадав, що прибутковість першої серії казначейських зобов'язань становить 9,2% річних, і виплати гарантуються державою. Крім того, банкір навів ще низку переваг цього інструменту, до яких він відніс, наприклад, анонімність. При купівлі казначейських зобов'язань Мінфіну не потрібно пред'являти документи, надавати якусь інформацію про себе. Також дохід, отриманий від казначейських зобов'язань, не оподатковується.

«Для того щоб отримати виплату за казначейськими зобов'язаннями, потрібно з'явитися у будь-який заклад «Ощадбанку», який здійснює операції з цими цінними паперами - не обов'язково в той же, де вони були придбані, можна в будь-якому регіоні. Досить просто пред'явити до оплати казначейське зобов'язання», - сказав банкір.

Відповідаючи на запитання щодо можливості придбання таких цінних паперів, Нестеренко зазначив, що казначейські зобов'язання серії А вже розміщені, тому їх зараз можна придбати тільки на вторинному ринку. «Зараз пропонуються казначейські зобов'язання серії Б, їх може купити будь-який бажаючий. Серію А вже можна купити тільки на вторинному ринку. Наприклад, хтось продав ці казначейські зобов'язання банку, банк може продати цінний папір іншому клієнтові. Тому ми зараз поширюємо серію Б», - зазначив представник «Ощадбанку».

Номінальна вартість казначейського зобов'язання серії А становить 500 дол, прибутковість кожного купона - 23 дол, виплати здійснюються раз на півріччя. Продаж цих цінних паперів серії Б здійснює державний «Ощадбанк».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221