З сьогоднішнього дня в Україні почалися виплати по першому купону казначейських зобов'язань серії «А». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

«З сьогоднішнього дня установи Ощадбанку готові до виплат по першому купону казначейських зобов'язань серії «А». Погашення можна зробити протягом усього терміну обігу казначейських зобов'язань, тобто протягом року», - сказала вона.

Крім того, вона поінформувала, що станом на 10 квітня Ощадбанк був забезпечений коштами для виплат доходу по першому купону казначейських зобов'язань серії «А».

«Ощадбанк готовий до цієї процедури», - запевнила Пахачук.

У свою чергу, директор Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубіхвост зазначив, що початок виплат доходу по першому купону - це позитив.

«Люди вже можуть отримати свої дивіденди, погасити купони. Це зараз більш вигідно, ніж вкладення в банківські депозити. Така альтернатива - дуже хороший приклад, оскільки людям пропонуються інструменти не тільки у вигляді депозитів, а й інструменти у вигляді цінних паперів», - підкреслив він.

За його словами, за допомогою казначейських зобов'язань Мінфіну люди вчаться інвестувати у цінні папери.

«Фондовий ринок ще тільки будується, і я вважаю, що однією з перших ластівок надійних інструментів є казначейське зобов'язання. Ми можемо тільки вітати таку ініціативу уряду», - вважає представник НБУ.

Присутній на прес-конференції заступник директора департаменту роздрібного бізнесу АТ «Ощадбанк» Олександр Нестеренко заявив, що у 700 установах Ощадбанку виплати доходу по першому купону почалися, але поки немає цифр, скільки українців вирішили отримати виплати в перший день.

Він нагадав, що власники можуть погасити купони у будь-якому з 700 відділень Ощадбанку, і необов'язково звертатися саме в те відділення, де були куплені казначейські зобов'язання.

Крім того, Нестеренко зазначив, що Ощадбанк вже почав поширення казначейських зобов'язань серії «Б».

Нагадаємо, 10 жовтня 2012 року на фінансовий ринок України виведено новий інструмент - казначейські зобов'язання в іноземній валюті. Купивши їх, громадянин матиме змогу отримати дохід в доларах США на рівні 9,2% річних при відсутності ризиків, оскільки казначейські зобов'язання гарантовані державою.

Придбати нові державні цінні папери можна у відділеннях державного Ощадбанку. Зараз Ощадбанк продає населенню казначейські зобов'язання України серії «А», які випущені на суму 100 млн доларів (за номіналом). Згодом планується випуск казначейських зобов'язань серії «Б» на таку ж суму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299