Станом на 1 квітня у підземних сховищах газу (ПСГ) ПАТ «Укртрансгаз» знаходиться 6,8 млрд куб. м природного газу, що на 9% або на 600 млн куб. м менше ніж в аналогічний період минулого року, повідомляє прес-служба компанії.

За даними «Укртрансгазу», всього за опалювальний період із підземних сховищ газу було відібрано близько 13,6 млрд куб. м блакитного палива, що приблизно відповідає показникам аналогічного періоду 2012 року.

За словами голови правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергія Винокурова, «не дивлячись на зменшення обсягів транзиту в 2012 році, наша компанія досить ефективно використовує ресурс вітчизняних сховищ газу для забезпечення надійності газопостачання в осінньо-зимовий період».

«Колектив компанії з честю пройшов опалювальний сезон, який практично закінчується, всі виробничі плани компанії виконані за 2012 рік на 104%, всі заявки з транспортування газу як споживачам усередині країни, так і закордонним споживачам виконуються «Укртрансгазом» точно в строк і на 100%», - підкреслив глава компанії.

ПАТ «Укртрансгаз» почало відбирати природний газ із ПСГ за планом-графіком з 1 жовтня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263