В Україні необхідно відродити культ науки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з переможцями чемпіонату з IT-технологій.

«Свого часу я також брав участь у різних олімпіадах. Тоді в країні існував культ науки. На телебаченні і в ЗМІ культивувалася не "Бригада» - фахівці в області відбирання грошей, а фахівці в області створення нових технологій. Країна жила інтересами до науки. З'являлися лауреати Нобелівської премії. Моя мрія полягає в тому, щоб в Україні була відновлена ​​така атмосфера, де найбільш шанованими людьми були б не прем'єри і президенти, а діячі науки, культури», - сказав він.

Вітаючи переможців Всеукраїнського чемпіонату з програмування «Золотий Байт», він додав, що на сьогоднішній день галузь IT-технологій надзвичайно важлива для держави.

«Такими темпами не розвивається жодна з галузей. Це говорить про те, що у нас великий потенціал, хороша освіта в цій сфері, і вона затребувана як суспільством, так і економікою держави. У вас дуже гарні перспективи», - підсумував Азаров.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233