У громадському транспорті Києва до кінця 2013 року почне працювати єдиний електронний квиток.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, повідомили у прес-служба міськадміністрації.

Переможцем конкурсу із залучення інвестора до проекту «Електронний квиток» визнано ТОВ «Альфа-пей термінал».

Відповідне рішення було прийнято на засіданні постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об'єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста.

За словами Крамаренка, інвестор повинен створити єдину загальноміську автоматизовану систему для оплати проїзду та обліку пасажирів у наземному і підземному міському пасажирському транспорті.

Зокрема, адаптувати до електронного квитка 650 турнікетів у метрополітені, 232 термінали з продажу одноразових квитків і встановити 300 терміналів для поповнення карт. А в наземному транспорті - встановити 4,5 тис. валідаторів, 700 POS - терміналів і 300 терміналів продажу карток.

«Термін дії інвестиційного договору становить 10 років. Згідно з умовами договору, перший етап впровадження електронного квитка має бути завершений до кінця 2013 року, а другий - у першій половині 2014 року. Переможець конкурсу інвестує в проект 120 млн грн і платить 3 млн грн до міського бюджету на розвиток інфраструктури. Інвестор отримуватиме невеликий відсоток від зібраної виручки в міському пасажирському транспорті міста Києва після впровадження автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів», - пояснив Крамаренко.

Він зазначив, що після впровадження цього проекту, обсяг зібраної виручки може зрости на третину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204