Посол Республіки Словаччина в Україні Павол Гамжік вважає неприпустимим блокування роботи Верховної Ради України. Про це він сказав сьогодні у Києві на засіданні круглого столу на тему «Угода про асоціацію Україна-ЄС. Terra incognita?»

«Ми розуміємо, що опозиція блокує роботу парламенту, де повинні прийматися, в тому числі, закони, необхідні для євроінтеграції, кілька місяців. Це неприпустимо», - заявив Гамжік.

Він переконаний, що опозиційні і провладні народні депутати повинні «знайти точки дотику».

Також посол запевнив, що Словаччина підтримує підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства», який має відбутися у листопаді поточного року, повідомляє «УНІАН».

«Мене також запитували: Митний союз чи асоціація? Моя відповідь однозначна: якщо ви хоче жити, як досі, то Митний союз, а якщо хочете відкрити для ваших громадян нові можливості, - тоді асоціація», - сказав Гамжік.

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві закордонних справ України вважають невідкладним ухвалення Верховною Радою законопроектів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і передбачених планом дій щодо впровадження безвізового режиму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289