Станом на 11 квітня всі показники якості питної води, яка подається ВАТ «АК «Київводоканал» у централізовану мережу водопостачання, знаходяться в нормі, повідомляє прес-служба КМДА.

«Суттєвих змін у кількісних і якісних показниках річок Дніпро і Десна, які використовують як джерела водопостачання, на сьогодні не спостерігається. Показники аналізів річкової води вказують на те, що місто стоїть на порозі паводкового періоду, для якого властиві підвищення каламутності річкової води, кольоровості, окислюваність, зменшення лужності», - йдеться в повідомленні.

Однак станом на сьогоднішній день паводкова вода ще не надійшла в Дніпро і Десну.

«За даними Гідрометцентру України, пік повені на річці Прип'ять очікується в другій декаді квітня, на Дніпрі - 24-25 квітня, на Десні - на початку травня», - уточнили в КМДА.

Зазначається, що на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях проведено низку заходів з підготовки до паводковому періоду. Зараз контроль рівня води ведеться в посиленому режимі, а на склади реагентів завезена місячна норма коагулянту і флокулянта.

Крім того, на випадок критичного підвищення рівня води в річці Дніпро розконсервована плавуча насосна станція «Роса-300», призначена для перекачування води з р. Десна на Дніпровську водопровідну станцію, та проведені підготовчі роботи для її запуску в експлуатацію у разі потреби.

Нагадаємо, 10 квітня близько 19.00 у Бориспільському районі Київської області на муловому полі №3 Бортницької станції аерації стався прорив дамби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178