Забруднені стоки з Бортницької станції аерації у Дніпро не потрапили, повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.
 
Згідно з повідомленням, прокуратура дала доручення керівникам КП «Київводоканал» провести службове розслідування причин аварії на БСА, Державній екологічній інспекції України в Київській області та Головному управлінню Держсанепідслужби у Київській області встановити розмір збитку, завданого навколишньому середовищу внаслідок прориву дамби.
 
Як повідомляв ForUm, 10 квітня близько 19:00 у Бориспільському районі Київської області біля с. Щасливе на муловому полі №3 площею 106 га Бортницької станції аерації внаслідок інтенсивного танення великої маси снігу і високого підняття ґрунтових вод сталося обводнення тіла дамби, яке призвело до втрати її стійкісних характеристик.
 
Це призвело до прориву дамби в районі пропускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала надходити в приймальний резервуар насосної станції. Встановлений на станції насос відкачував воду, але через велику притоку він не впорався з таким об'ємом. Приймальний резервуар наповнився, і частина води вилилася на прилеглу територію.

До найближчого населеного пункту с. Щасливе відстань складає близько 2,5 км. Загроза підтоплень населених пунктів відсутня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205