Конституційний суд України може до трьох місяців розглядати подання народних депутатів про вибори в Києві. Про це повідомив журналістам керівник прес-служби КС Геннадій Черненко.

Він зазначив, що рішення Конституційного суду України за поданням 48 народних депутатів щодо проведення виборів у Києві сьогодні не буде.

Керівник прес-служби КС підкреслив, що, за процедурою, сьогодні починається письмовий розгляд справи, потім суд перейде до роботи в закритому режимі і буде розглядати справу до прийняття рішення.

Відповідаючи на запитання, скільки часу може зайняти розгляд справи, Черненко підкреслив, що, відповідно до закону, це термін - до трьох місяців з дня відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, 19 березня до Конституційного суду України надійшло подання 48 народних депутатів про офіційне роз'яснення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції України, абзацу першого частини другої статті 14 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», в якому йдеться про те, що «чергові вибори депутатів, сільських, селищних, міських голів проводяться одночасно на всій території України, крім випадків, встановлених Конституцією та законами України», передає «УНІАН».

19 березня лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що фракція проголосує в першому читанні за постанову про призначення виборів у Києві, а потім почекає рішення Конституційного суду з цього питання.

21 березня Верховна Рада України прийняла за основу проект постанови «Про призначення чергових виборів депутатів Київської міської ради та київського міського голови». Документом передбачено призначити чергові вибори депутатів Київради і мера столиці на 2 червня 2013 року.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 квітня Верховна Рада не підтримала у другому читанні проект постанови «Про призначення чергових виборів депутатів Київської міської ради та київського міського голови».

На знак протесту опозиціонери заблокували роботу парламенту з вимогою призначити дату виборів у столиці. Також вони заявили, що готові на зміщення дати київських виборів на тиждень-два після 2 червня.

Нагадаємо, в опозиції вимагають призначити київські вибори на 2 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204