Україна і Чехія підписали меморандум про співробітництво в розвитку туристичного маркування Криму, повідомили в прес-службі посольства Чехії в Україні.

Згідно з повідомленням, 4 квітня посол Чехії в Україні Іван Почух і заступник міністра курортів Криму Ігор Котляр підписали меморандум у рамках відвідання Почухом Криму 2-4 квітня.

При цьому в повідомленні говориться, що за підтримки Чехії вже було промарковано понад 400 км. туристичних шляхів.

Використовується система червоних, синіх, зелених і жовтих відміток, доповнених стрілками з написами російською та англійською мовами, передають «Українські новини».

Також у повідомленні сказано, що, починаючи з літа 2011 року, коли в Бахчисараї був запущений пілотний проект, і до нинішнього часу промарковано 250 км шляхів.

Крім того, наголошується, що основна червона траса з'єднує найбільш привабливі туристичні місця, і по ній можна подорожувати з села Піщане на західному узбережжі Криму через пам'ятник битві за Альму, Бахчисарай, гірські міста Чуфут-Кале і Мангуп-Кале, Великий Кримський каньйон до Ялти.

Друга основна траса - синя - веде з розпуття Бешик-Тау біля Бахчисараю до ущелини Бойка.

На сході Криму дані роботи почалися цього року. Основний шлях тут пролягає з кемпінгу Онікс-червоний в Коктебель, а синій - через плоскогір'я Карабі, скелю Кок-Таш в село Шепетівка поблизу Коктебеля.

Крім основних червоних і синіх трас промарковані також короткі - зелені і жовті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345