Україна не здійснювала співпраці з Лівією у сфері надання товарів і послуг військового та спеціального призначення з моменту введення санкцій ООН у 2011 році.

Про це заявляє Управління інформаційної політики ДК «Укрспецекспорт» у відповідь на публікацію газети «The Washington Post», що посилається на звіт, представлений Раді Безпеки ООН, про можливі незаконні постачання Україною в цей період озброєнь і боєприпасів режиму Муамара Каддафі.

«Компанія здійснює військово-технічне співробітництво з іншими країнами в суворій відповідності з міжнародними зобов'язаннями держави і під контролем Державної служби експортного контролю. Україна повною мірою дотримується вимог та обмежень, введених ООН та іншими поважними міжнародними організаціями. Отже, не може бути й мови про порушення Україною санкцій ООН, введених проти Лівії у 2011 році», - підкреслили в компанії.

Поширення цієї інформації вважаємо кроком, спрямованим на ослаблення позицій України, як одного з провідних світових експортерів озброєнь і продукції спеціального призначення.

Як повідомляв ForUm, у Міністерстві закордонних справ України заявили, що поки не бачили звіт експертів ООН, в якому, за інформацією ЗМІ, мова йде про нібито постачання Україною зброї до Лівії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227