Щотижнева інтернет-аудиторія радіослухачів в Україні на початок 2013 р. досягла 2 млн людей, і щороку вона демонструє 10%-е зростання. Про це свідчать дані дослідження Radio Research, проведеного GfK Ukraine, які має «Капітал».

Радіогрупа «Тавр Медіа» щорічно констатує зростання інтернет-слухання своїх радіостанцій у середньому на 15%. Моніторинг за чотирма ключовими радіостанціям компанії показав, що протягом місяця Radio Roks в мережі слухають близько 500 тис. користувачів, Kiss FM - 640 тис., «Хіт FM» - понад 1 млн, «Русское Радио» - майже 600 тис. До офіційного сайту радіо «Шарманка» щодня підключаються близько 7-8 тис. осіб.

Точно підрахувати кількість користувачів нелегко, оскільки до радіопередач, що транслюються в мережі, підключаються не тільки окремі слухачі, а й цілі інтернет-сервіси, зазначив генеральний директор радіо «Шарманка» Анатолій Євтухов. Серед них - портал «Точка.net» і файлообмінник Еx.ua. «Для нас це два підключення з невизначеною кількістю радіослухачів», - зазначив він.

Таким чином, у радіостанцій, крім традиційних слухачів, які приймають сигнал через радіоприймачі (за оцінками учасників ринку, їх до 25 млн), - з'явилася й вагома частка користувачів у мережі. Цей факт варто активно використовувати для збільшення доходів, вважають опитані «Капіталом» представники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354