Виходець з Росії бізнесмен Вадим Новинський хоче отримати контроль над Сумським НВО ім. Фрунзе, яке сьогодні контролює російський бізнесмен Костянтин Григоришин, пише газета «Капітал».

Сумське НВО ім. Фрунзе - один з найбільших в Європі машинобудівних комплексів з випуску обладнання для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості.

Костянтин Григоришин і Володимир Лук'яненко на початку 2012 р. через кіпрську Stremvol Holdings контролювали 87,3% акцій НВО ім. Фрунзе.

У грудні 2012 р. Володимир Лук'яненко продав «Смарт холдингу» Вадима Новинського 25% акцій Great Station Properties, яка, у свою чергу, контролює 48,9% Stremvol Holdings Limited. «Смарт холдинг» також придбав опціон на купівлю ще 75% акцій Great Station, що дозволяє збільшити пакет акцій НВО ім. Фрунзе до 40%.

Компанія «Енергетичний стандарт», що належить Костянтину Григоришину, повідомила «Капіталу», що не має наміру вести переговори і тим більше продавати Сумське НВО ім. Фрунзе.

У «Смарт холдингу» «Капіталу» розповіли, що компанія сконцентрувала вже 10,04% НВО ім. Фрунзе, викупивши в грудні 25% акцій компанії Great Station Properties, і в майбутньому холдинг може отримати контроль над 40,04% його акцій.

Експерти вважають, що «Смарт холдинг» після отримання контролю над НВО ім. Фрунзе захоче брати участь у модернізації газотранспортної системи.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207