В українських GSM-мережах за останні 5 місяців було зареєстровано 130,5 тис. смартфонів iPhone 5.

Про це свідчать дані, надані газеті «Капітал» представниками мобільних операторів. Це більш, ніж у 2,5 рази більше, ніж за підсумком 2012 р. (52,2 тис.). Відповідно витратили не менше $100 млн на останню модель смартфона американської Apple.

Станом на 1 квітня 2013 р. в мережі «Київстар» налічувалося 50,8 тис iPhone 5, в мережі «МТС Україна» - 56,2 тис, в «Астеліті» (торгова марка life :) - 23,5 тис.

Після новорічних свят iPhone5 суттєво впав у ціні. Найпростіша модель коштує зараз на ринку 5,5-6,5 тис. грн, у той час як перед Новим роком вона обходилася у 8-9 тис. грн. А безпосередньо після вересневої презентації iPhone 5 у США в Україні його можна було відразу ж замовити за 12-20 тис. грн. Смартфон продавався в середньому в в 5-6 разів краще, ніж будь-який флагманський смартфон HTC або Samsung, констатує директор з маркетингу мережі гаджетів і аксесуарів «Цитрус» Віктор Шолошенко. За його словами, попит на пристрій не просідає вже другий квартал.

«Техніка Apple майже не схильна сезонному зниженню продажів», - додає менеджер.

«П'ятірка» в мережах стільникових компаній поки ще відстає від своїх попередників. Згідно зі статистикою, наданою «МТС Україна», кількість зареєстрованих iPhone 4S, продажі якого почалися майже півтора роки тому, становить 114,7 тис. Хоча розрив швидко скорочується. Якщо наприкінці грудня iPhone 5 було в 4 рази менше, то тепер трохи більше ніж удвічі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276