Комунальні пляжі Севастополя повинні бути готові до сезону до 15 травня, при цьому головні до них вимоги - безпека, чистота і безкоштовність.

Таке завдання під час об'їзду міських пляжів поставив комунальному підприємству «Благоустрій» перший заступник голови Севастопольської міської держадміністрації Сергій Савенков.

«15 травня ми повинні будемо вирішити - підписувати акт прийому готовності пляжів чи ні, і, можливо, дати завдання в найкоротший термін усунути зауваження», - сказав Савенков.

За його словами, головна умова прийому пляжу - максимальна безпека відпочиваючих як на березі, так і в морі. «Насамперед - це безпека відпочинку севастопольців і гостей. Тому проводитимуться водолазні дослідження всіх пляжів і установка рятувальних постів. Застарілі конструкції повинні або бути приведені в порядок, або ліквідовані і огороджені, щоб не було нещасних випадків», - підкреслив Савенков, повідомляє «УНІАН».

Інше найважливіше завдання, за словами першого заступника голови, - це високий рівень санітарного стану кафе, барів, торгових точок, розташованих на пляжах. «Ті, які не відповідають санітарним нормам, з метою безпеки відпочиваючих не працюватимуть. Ми пішли на скорочення торговельних місць і залишили тільки ті, де дотримуються санітарних норм», - сказав він.

Заступник глави міста також заявив, що всі незаконні будови будуть знесені в судовому порядку, щоб пляжі мали цивілізований вигляд.

Торкаючись питання фінансування утримання пляжів, Савенков сказав, що при перевиконанні планових показників бюджету отримані кошти будуть спрямовані на утримання пляжів. «Гроші на ліквідацію наслідків шторму будуть виділені», - сказав Савенков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232