В Україні не працює близько 4000 ліфтів з наявних 92 тис. Про це міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

Як зазначив чиновник, 20% із загальної кількості вимагають термомодернізації та капітального ремонту. За його словами, на ці цілі у 2013-14 рр.. під державні гарантії може бути залучено близько 1 млрд грн, що дозволило б запустити всі непрацюючі ліфти й оновити діючі.

У зв'язку з цим міністр також нагадав про плани поновлення комунальної техніки. «Так, ми хочемо перейти на сміттєвози великої потужності з більш високим коефіцієнтом ущільнення, кожен з яких здатен замінити 4 старі машини. А це заощадить і пальне, і трудові ресурси. Тим самим модернізація комунальної техніки має не тільки соціальне, а й економічне значення. Всього планується оновити приблизно 4000 одиниць різної техніки, причому це робитиметься переважно за рахунок вітчизняної продукції, як і у випадку ліфтів», - підкреслив голова Мінрегіону.

Темник уточнив, що за рахунок модернізації комунальної техніки передбачається створити приблизно 50 тис. нових робочих місць у металургії, машинобудуванні і в суміжних областях.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203