Особам, які закидали в Тернополі яйцями співаків Потапа і Настю Каменських, обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, повідомляє сектор по зв'язках із громадськістю Управління МВС у Тернопільській області.

«У Тернопільському міськвідділі внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 КК України відносно осіб, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні хуліганських дій у Палаці культури «Березіль», - повідомили в міліції.

Слідчий Тернопільського міськвідділу за погодженням з прокурором направив клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу - домашнього арешту.

Тернопільський міськрайонний суд розглянув клопотання і задовольнив його.

У міліції підкреслили, що за нормами нового КПК України, у разі порушення підозрюваними умов, передбачених постановою суду, слідчий поставить питання про заміну обраного запобіжного заходу більш суворим, у тому числі - утримання під вартою.

Як повідомляли ЗМІ, 6 квітня в Тернополі Потапа і Настю Каменських за виконання російськомовних пісень на концерті закидали яйцями.

Відразу після інциденту правоохоронці затримали 6 хуліганів - членів ВО «Тризуб». Було відкрито кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України.

8 квітня правоохоронці доставили до міськвідділу міліції ще 5 членів організації, присутніх на концерті.

9 квітня представники «Тризубу» провели під стінами міськвідділу міліції пікет, протестуючи проти затримання своїх активістів і з вимогами відпустити затриманих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360