За фактом видобутку піщано-гравійної суміші на берегах ріки Прут у селі Шепарівці Коломийського району розпочато кримінальне провадження, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

«Прокуратура занепокоєна ситуацією з видобутком гравію через посилення загрози підтоплення населених пунктів, що розташовані у низинах русел річки», - наголошується у повідомленні.

 
Попередньо встановлено, що у період з 1 по 9 квітня невідомі особи незаконно вивезли приблизно 800 вантажівок піщано-гравійної суміші.

«Видобуток проводився без відповідних дозвільних документів. І це у той період, коли на Прикарпатті існує реальна загроза підтоплення населених пунктів, що розташовані у низинах русел річок. Але це, як бачимо, не зупиняє окремих осіб і заради власних комерційних інтересів вони скоюють такі незаконні дії», - сказав заступник обласного прокурора Олега Кіпера.

Попередньо встановлено, що гравій призначався для будівництва торгового центру у м.Коломия.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.240 КК України (порушення правил охорони або використання надр).
Санкція статті передбачає позбавлення або обмеження волі строком до 2-х років або штраф від трьохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В даний час встановлюються особи, які організували незаконний видобуток корисних копалин, і матеріальні збитки навколишньому середовищу.

Досудове розслідування триває і перебуває на контролі прокуратури.

Ситуацією стурбовані і в Державній екологічній інспекції області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406