У Києві створять 7 лікарень інтенсивної терапії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив директор Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Віталій Мохорєв.

За його словами, сьогодні багато лікарень просять фінансування на обладнання, яке у результаті не використовується повною мірою через недостатнє навантаження.

У зв'язку з цим одним із завдань Міністерства охорони здоров'я України є систематизація оснащення лікарень, тобто визначення рівня інтенсивності їхнього навантаження.

«Кількість лікарень інтенсивної терапії, за нашими попередніми розрахунками, для Києва - п'ять, де буде надаватися швидка невідкладна допомога для дорослих, і дві - для дітей. Решта лікарень можуть бути лікарнями планового лікування, реабілітаційного та окремо хоспісні, паліативні», - сказав Мохорєв.

За його словами, створення вказаних лікарень є основним завданням, яке МОЗ має виконати на вторинному рівні, і цю схему розроблять у цьому році та реалізують у наступному.

«Це заощадить фінансовий і кадровий ресурс і забезпечить надання якісної медичної допомоги на стаціонарному рівні», - вважає директор Департаменту охорони здоров'я.

Мохорєв повідомив, що вже цього року сучасні приймальні відділення невідкладної медичної допомоги створять у лікарні №12, Олександрівської лікарні та завершать розпочаті роботи у Лікарні швидкої допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248