17 квітня в Україну прибудуть представники Європейського Союзу для ознайомлення з ситуацією перед підписанням Угоди про асоціацію. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході засідання комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції заявив глава Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінськи.

Він зазначив, що представники урядів Німеччини, Хорватії і Польщі, які відповідають за питання, пов'язані з ЄС, приїдуть для ознайомлення з ситуацією в Україні напередодні прийняття рішення щодо Угоди про асоціацію.

За словами Томбінськи, єврокомісари у квітні приїжджати в Україну не планують.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

У ЄС також звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, йдеться про вдосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних з вибірковістю правосуддя, проведення реформ у рамках порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350