Естонська делегація на чолі з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом, яка 11 квітня приїде з офіційним візитом в Україну, не зовсім «чиста» як для проведення високорівневих міждержавних переговорів. Таку думку висловив юрист Олексій Дорошенко, котрий представляє інтереси сотень українських підприємців, які постраждали внаслідок великої афери з банкрутством торгової мережі «Окей Україна».

За словами юриста, не зрозуміло, навіщо прем'єр Естонії тягне на зустріч з українським урядом, а також з Президентом Януковичем сумно відомого в Україні естонського підприємця Тедера Хіллара, власника скандальної торгової мережі «Окей Україна».

«Адже це йому належить ідея блискавичного закриття гіпермаркетів «Окей», виведення активів на інші компанії, вилучення товарних залишків. Завдяки йому банкрутство компанії розтягнулося до неможливості, що в цілому принесло Україні величезні збитки. Тисячі людей втратили роботу і навіть свої трудові книжки. А сотням наших підприємців, які постачали товари мережі «Окей Україна» Тедер Хіллар досі має близько 100 мільйонів гривень. Крім цього, його борг зростає і перед державою. Податкова заборгованість сьогодні становить вже 10 млн грн, а за даними податківців, може зрости до 30 мільйонів. Про які міждержавні переговори з таким «успішним» делегатом може йти мова?», - зазначив Дорошенко, пише «Gazeta.ua».

Юрист також зауважив, що у естонського супер-боржника, незважаючи на процес банкрутства його торговельної мережі, в Україні успішно працює інший бізнес. Однак розраховуватися за боргами «Окей Україна» естонець не поспішає.

Цілком логічно, що на зустрічі з офіційними особами України естонські представники будуть лобіювати якісь бізнес-інтереси, в тому числі і для Тедера Хіллара, який входить до складу делегації.

«Якщо в підсумку будуть якісь предметні домовленості, підтримані українською владою, для нашого Президента і прем'єр-міністра це виглядатиме як робота проти своєї країни, підтримка тих, хто працює проти України і приносить їй збитки», - підкреслив Дорошенко.

Юрист не виключає, що Президенту все ж повідомлять, з ким доведеться вести переговори. Або ж Естонія перегляне склад офіційної делегації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295