Медиків швидкої допомоги не скорочуватимуть у результаті реорганізації служби. Про це повідомив начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Михайло Стрельников сьогодні на брифінгу в Міністерстві охорони здоров'я України.

Він спростував заяви про звільнення серед виїзного персоналу бригад швидкої допомоги.

«У системі швидкої допомоги були три абсолютно розрізнені служби - виїзна консультативна медична допомога, медицина катастроф, швидка медична допомога. Вони, всі три, функціонували за однаковим принципом - надання медичної допомоги транспортом. Поєднуються три структури в одну. Завдяки тому, що з'являється оперативно-диспетчерська служба, ці служби можна спокійно об'єднати під єдиним керівництвом. Чи має це вплив на роботу медичної швидкої допомоги? Ніякого. Вона як виконувала, так і буде виконувати свої функції. Ніхто працівників заробітної плати не буде позбавляти. Я не знаю масових випадків, щоб писали заяви про звільнення», - зазначив Стрельников, повідомляє «УНІАН».

Він допустив, що це може «чіпляти» інтереси керівництва служб. «Працівники як виконували свої функції в своїх об'ємах, так і будуть виконувати. З точки зору працюючого, на бригаді нічого не відбувається. А з точки зору бюджету, оперативності управління, тут відбуваються зміни. Оскільки будь-яка централізація на рівні екстрених служб - це ефективність часу, ефективність реагування та обов'язковість, контроль. Коли з'являється контроль, багатьом це не подобається», - зазначив Стрельников.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що до 2014 року Україні необхідно завершити роботу по налагодженню системи екстреної медичної допомоги.

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов заявив, що завдяки вступу в силу закону «Про екстреної медичної допомоги» автомобілі швидкої допомоги приїжджатимуть до пацієнтів протягом 10 хвилин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381