Глава Київміськдержадміністрації Олександр Попов зажадав від нового керівництва «Київавтодору» активізувати роботи щодо ремонту доріг. Як повідомив голова КМДА, при цьому ключовою вимогою до шляховикам залишається якість ремонту.

«Сьогодні ми відновлюємо роботи, перервані стихійним лихом. Графік робіт був порушений - ми планували завершити ямковий ремонт столичних доріг до першотравневих свят, але негода, на жаль, внесла свої корективи. Терміни ми трохи відсунули, тим не менше, я зажадав від нового керівника «Київавтодору» завершити ремонтні роботи якнайшвидше. Однак при цьому не забувати про якість ремонту», - сказав Попов.

Керівник міста акцентував, що ямковий ремонт тимчасово вирішує проблему якості доріг у столиці, однак київські дороги потребують капітального ремонту. «Я переконаний, що київські дороги треба ремонтувати капітально. Це більш тривалий і дорогий процес, ніж ямковий ремонт. Але абсолютно необхідний. 85% київських доріг вичерпали термін експлуатації. І я буду наполягати, щоб саме на капремонті ми робили акцент у найближчі роки», - сказав голова КМДА. При цьому він додав, що «такий підхід дозволить місту економити у майбутньому: капітально відремонтовані дороги роками не потребують ямкового ремонту».

Попов у цьому зв'язку зазначив, що місто зможе серйозно збільшити фінансування програм з капремонту доріг у тому разі, якщо парламент затвердить закон, що дозволяє залишати у міському бюджеті 100% податку на доходи фізосіб. Законопроект розроблений за вказівкою керівника Києва фахівцями КМДА і направлений у Кабмін, оскільки міськадміністрація не має повноважень подавати на розгляд законопроекти. «Я сподіваюся, цей проект буде поданий урядом і затверджений. Щоб уже в наступному бюджетному році ми отримали нові можливості, в тому числі і для капремонту доріг», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194