Після встановлення веб-камер в органах державної реєстрації прав на нерухоме майно тема черг себе вичерпала. Про це заявив журналістам міністр юстиції Олександр Лавринович у ході робочої поїздки до Чернігівської області, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Міністр зазначив, що проблема величезних черг створювалася штучно. Після встановлення веб-камер у реєстраційних службах кожен бажаючий може переконатися, що ніяких черг на сьогодні немає. У пікові години, в першій половині дня, черга на одне вікно не перевищує десяти осіб, у другій половині дня у приміщеннях реєстраторів майже порожньо.

«Нова система реєстрації працює організовано і оперативно. Ще недавно для того, щоб зареєструвати нерухоме майно, громадяни витрачали кілька тижнів. На сьогодні ж нова система реєстрації дозволяє зареєструвати свої права на нерухомість протягом дня», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Державна реєстраційна служба розмістила на офіційному сайті зображення з веб-камер, розташованих в органах державної реєстрації прав. Кожен громадянин може вибрати найближчий орган реєстрації у своєму регіоні і перевірити хід і швидкість обслуговування заявників, а також переконатися у відсутності черг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303