Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова висловила впевненість у тому, що суд, який розглядає справу резонансної ДТП за участю карети швидкої допомоги у Феодосії, прийме законне рішення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«Медики, загиблі та потерпілі при виконанні своїх професійних обов'язків, не будуть забуті у результаті розслідування. Зараз справа у суді, і я впевнена, що суд справедливо визначить винуватців», - заявила міністр.

Раніше Богатирьова висловила готовність у разі потреби особисто захистити у суді позицію водія карети швидкої допомоги, яка 9 березня потрапила в ДТП, внаслідок якої загинули 27-річна фельдшер і 57-річний лікар.

Встановлено, що швидка допомога рухалася у відповідності зі своїм маршрутом, і їй дійсно потрібно було негайно доставити хворого до медичного закладу. Всі правила з боку водія «швидкої» були дотримані, автомобіль рухався з включеною «мигалкою».

Як повідомляв ForUm, 9 березня у Феодосії на перехресті Сімферопольського шосе і вул.Чкалова автомобіль Volkswagen Passat під керуванням співробітника СБУ врізався у карету «швидкої допомоги», яка з увімкненими проблисковими маячками та звуковою сигналізацією везла до лікарні пацієнта. Внаслідок ДТП «швидка» перекинулася, на місці загинула фельдшер 1986 року народження.

Чотири людини, серед яких лікар, водій і пасажир «швидкої допомоги», а також водій іномарки були госпіталізовані до Феодосійської міської лікарні №1 з травмами різного ступеня тяжкості. Також потерпів пацієнт «швидкої допомоги» 1991 року народження, який з діагнозом «кома з невідомої причини» транспортувався в лікарню до потрапляння в ДТП.
У неділю, 10 березня, через тяжкі травми, отримані внаслідок події, у лікарні помер лікар «швидкої допомоги» 1956 року народження.

За фактом аварії прокуратура Феодосії почала кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення Правил дорожнього руху), яке 14 березня було передано для подальшого розслідування у кримську військову прокуратуру. Проведення досудового розслідування доручено слідчому Феодосійської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. При цьому військовий прокурор Криму взяв під особистий контроль розслідування ДТП у Феодосії.

12 березня СБУ визнала, що машиною керував її співробітник.

Комісія Територіального управління Держгірпромнагляду в АР Крим і Севастополі за підсумками що завершився спеціального розслідування обставин події, винесла рішення вважати ДТП «груповим нещасним випадком, пов'язаним з виробництвом».

Тим часом адвокат потерпілого водія «швидкої» Сергій Мокренюк повідомив, що Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого визнати потерпілим офіцера СБУ Анісімова, який керував іномаркою, що врізалася в автомобіль «швидкої допомоги».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315