Український уряд вирішив зайнятися вирішенням питання легалізації програмного забезпечення, яке встановлене на комп'ютерах в органах виконавчої влади, заявив віце-прем'єр Костянтин Грищенко.

На думку влади, це створить потрібний правовий механізм для виконання зобов'язань України щодо захисту інтелектуальної власності, повідомили у профільному відомстві.

Віце-прем'єр зазначив, що використання чиновниками неліцензійного ПЗ призвело до регулярної критики з боку США та інших зарубіжних країн, які обурювалися через порушення авторського права в Україні.

«Це означає, крім легалізації комп'ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади, ще й міри стосовно досконалості системи збору і розподілу авторської винагороди, а також суттєву активізацію боротьби з реалізацією контрафактних дисків з відео- та аудіопродукцією, а також інтернет-піратством», - пояснив Грищенко.

Він зазначив, що вирішення цих питань поліпшить інвестклімат і імідж України у світі.

Раніше повідомлялося, що рівень кіберпіратства в Україні в 2011 році знизився до 84%, згідно зі звітом Асоціації виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance).

У той же час у звіті зазначають, що, незважаючи на зменшення піратства, неліцензійне ПЗ в Україні подорожчало більш ніж на 13% в порівнянні з показником попереднього року, досягнувши рекордних $647 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285