В Україні паводки практично закінчилися і спостерігається тенденція до спаду води. Про це у ході брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Протягом останньої доби у гідрологічному режимі річок України сформувалися максимальні рівні весняного водопілля, паводки майже закінчилися і спостерігається тенденція до спаду води», - сказав він.

«Весна таки прийшла до нас. Відчувається тенденція до поліпшення ситуації», - додав Кульбіда.

За його даними, найближчим часом підвищення рівнів води триватиме на річках басейнів Прип'яті, Десни та Верхнього Дніпра.

Також Кульбіда зазначив, що 10-14 квітня на річках басейну Прип'яті у межах Волинської та Рівненської областей, на притоках Дністра у межах Тернопільської та Хмельницької областей очікується продовження зростання води над поточними рівнями на 10-40 см.

Крім того, за його інформацією, будуть спостерігатися подальші затоплення заплавних територій, сільгоспугідь та досягнення небезпечних позначок, а також затоплення певних господарських об'єктів на знижених ділянках у районі Луцька. «Очікується також підйом води і на Закарпатті. 10-11 квітня тут прогнозуються опади у вигляді дощів, що призведе до зростання водних позначок на 0,5-1,5 м з подальшим збільшенням на заплаві. Більш інтенсивні дощі очікуються на Закарпатті, Прикарпатті та у Карпатах протягом 13-14 квітня. Після оцінки гідрологічної ситуації тут будуть здійснені, у разі необхідності, попереджувальні заходи», - сказав він.

«У районі Києва будуть спостерігатися проходження максимальних рівнів води наприкінці квітня - на початку травня. Але прогнозовані зміни не загрожують житловим масивам і промисловим об'єктам», - підкреслив Кульбіда.

Глава Гідрометцентру також повідомив, що найближчими днями температура повітря підніметься до +14-19°С.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що ситуація з повенями в Україні є контрольованою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377